KORREKT FØRING TIL KORREKT APPLIKATION

Lineærføring med recirkulerende kugler eller skinner med kugleleje? Svaret afhænger selvfølgelig af applikationen og fordelene, de to produkttyper har.

Lineærføringer med recirkulerende kugler er en af de mest almindelige typer lineærføringer og bruges til en lang række forskellige applikationer. Denne teknologi har mange fordele når det gælder belastningskapacitet, præcision og momentstyring. For visse applikationer og forhold kan disse fordele dog blive begrænsninger. I sådanne tilfælde kan det være bedre med andre løsninger, f.eks. Compact Rail, der består af hærdede skinner og vogne med ruller. Compact Rail har en høj driftshastighed og støjsvag gang. Systemet er desuden designet til at optage parallelitetsfejl og vinkelfejl.

HÅNDTER PARALLELITETSPROBLEMER

CompactRail_T_U_DK.jpgSkinneføringer med recirkulerende kugler er af høj kvalitet og har også kapacitet til at håndtere tunge belastninger i alle retninger. For at opnå disse resultater skal skinnerne imidlertid monteres parallelt med stor nøjagtighed. Når monteringsfladerne ikke er helt parallelle, kan monteringen blive både tidskrævende og dyr. Parallelitetsproblemer medfører desuden slitage, hvilket igen reducerer levetiden drastisk. I disse tilfælde kan Compact Rail blive en effektiv løsning, både for at håndtere parallelitetsfejl og vinkelfejl i konstruktioner og for at reducere monteringstiden. En anden vigtig fordel er, at monteringsfladerne normalt ikke behøver at blive bearbejdet.

CompactRail_K_U.jpgCompact Rail består af tre produktserier: styrende, vinkelkompenserende og flydende skinne. Ved at bruge en fast skinne og en flydende skinne (T+U-system) kan problemet med at tilpasse to monteringsflader løses. Compact Rail kompenserer for aksial bevægelse af vognen op til 4 mm for parallelitetsfejl.

Ligeledes kan en kombination af kompenserende skinne og flydende skinne (K+U-system) håndtere både parallelitetsfejl og vinkelfejl op til 2°.

APPLIKATIONER I KRÆVENDE MILJØER

En yderligere fordel ved Compact Rail er, at den klarer miljøer, hvor der er snavs og urenheder, hvilket ikke alle typer lineærføringer gør. Urenheder blokerer ofte vognene og forhindrer dem fra at glide let. Compact Rail har tætninger i begge ender af vognen, hvilket gør at vognen let kan glide som den skal, på trods af snavs i løbebanerne.

Et andet problem for mange applikationer er korrosion, særlig i miljøer med fugt eller kølevæsker. Et eksempel herpå er udendørs applikationer. Et andet er applikationer, hvor komponenterne er udsat for ætsende væsker, rengøringsmidler eller hyppig rengøring, f.eks. maskiner og automationssystemer til fødevare- og lægemiddelindustrien.

Compact Rail findes med forskellige overfladebehandlinger for at klare de fleste miljøer, uanset hvor krævende de er. Selvfølgelig findes der også alternativer, som er særligt tilpasset fødevareindustrien.

STØJSVAG GANG

Adjust_CompactRail.jpgEfterspørgslen på støjsvage systemer er stigende i fremstillingsindustrien. Det er ofte et grundlæggende krav for at kunne følge reglerne for støjkontrol og tilbyde en sund og funktionel arbejdsplads. Der er også brancher, f.eks. i sundhedssektoren, hvor det er meget vigtigt at minimere risikoen for at forstyrre patienterne. I disse tilfælde er Compact Rail den perfekte løsning, fordi det garanterer støjsvag og smidig gang.

Læs mere om Compact Rail.