Rollco Kuglespindler

KUGLESPINDLER

En kugleskrue omdanner roterende bevægelse til lineær bevægelse. Kuglespindler anvendes i applikationer, der kræver et stift og præcist lineært drev med høj virkningsgrad og intensitet. Stivheden i kombination med den høje stigningsnøjagtighed giver kuglespindeldrevet en præcision på 1/10 til 1/1000 af en millimeter, afhængigt af valget af aksialslør eller forspænding. 

Hovedsagelig på grund af rullende friktion mellem spindlen og kuglemøtrikken havner kuglespindlens praktiske virkningsgrad på 80–90 %. Dette sparer både energi og motorstørrelse. Det tillader også høj intensitet, da energitabet (spildvarme) bliver 5 til 10 gange lavere sammenlignet med trapezspindler.

For at opfylde kravene på ønsket kraft, hastighed og levetid, kan man vælge mellem forskellige diametre og stigninger. En korrekt valgt og vedligeholdt kuglespindel har en meget lang og forudsigelig levetid. Sammenlignet med mange andre typer drivmekanismer, sker der stort set ingen gradvis ydelses- eller præcisionstab inden for levetiden.

Rollcos produktsortiment er baseret på rullede kuglespindler. Rullede kuglespindler giver det bedste pris-ydelses-forhold til automatisering, håndtering og lette bearbejdningsmaskiner.

På vores værksted i Helsingborg bearbejder vi enderne på kuglespindlerne efter vores kunders ønsker. Kuglespindlerne findes i standardstørrelser fra Ø 6 mm til Ø 63 mm. Tilbehøret omfatter forskellige typer lagerenheder, møtrikhuse og låsemøtrikker.

I samarbejde med CeramicSpeed tilbyder vi overfladebehandlingsløsninger.  Langtidsbelægningerne giver ekstrem høj korrosionsbestandighed og slid- og friktionshæmmende egenskaber. Kontakt os for yderligere information.

LÆS MERE OM KUGLESKRUER PÅ VORES BLOG Icon_Blog.png

Ball_Screws.jpg

MERE INFORMATION 
EGENSKABER
  • Høj stabilitet
  • Høj effektivitet 
  • Optimalt forhold mellem pris og ydelse
  • Størrelser fra Ø6 mm til Ø63 mm, andre typer på forespørgsel
ANVENDELSER
  • Maskinindustri
  • Værktøjsmaskiner
  • Automatiserede lager- og udtagningssystemer
  • Halvlederindustri Medicinsk industri
     

DK_Kontakta_oss_ikon.png