VALENTIN RACING KØRESIMULATOR

Valentin Racing er grundlagt af Peter Larsson. For fem år siden vågnede Peter op til nye livsvilkår efter en motocross-ulykke, lammet fra brystet og ned. I mange år har han konkurreret i både motocross og gokart – nu er målet større udfordringer i Renault Clio Cup i Scandinavian Touring Car Championship 2014.

Aluminiumprofiler_körsimulator_1.jpg

Peter har bygget en køresimulator for at forberede sig til løbet, hvor han kan øve sig i at give gas og bremse med hænderne. Simulatoren kan yderligere betjenes med fodpedaler, og ideen er, at den skal kunne anvendes af alle til events og træningsweekender.

Simulatoren er bygget på et skelet af Rollco aluminiumsprofiler, og ved hjælp af disse kan kørestillingen justeres. Sæde, rat og håndbremsegreb stammer fra en rigtig Renault Clio. På grund af de manglende g-kræfter og vibrationer fra bilen, er det meget vigtigt, at udstyret til gengæld giver Aluminiumprofiler_körsimulator_2.jpgden rigtige fornemmelse i bremsepedalen og rattet.

Rattet er monteret direkte på en servomotor, som styres af simulatoren, så man tydeligt kan mærke hvordan bilen reagerer ved under- og overstyring, ujævnheder på banen, crash etc., og den er kraftig nok til at rive rattet ud af hænderne på en!