VÆRDIFULDT MALERI UDSTILLES OG SIKRES VED HJÆLP AF UDTRÆKSSKINNER

Et stort og berømt maleri af den finske kunstner Albert Edelfeldt er vendt tilbage på sin plads i det gamle slot i Turku i Finland. Det kostbare maleri har været midlertidigt udstillet i Helsinki mens et nyt udstillingsområde er blevet forberedt på slottet. Dermed skulle maleriet i fremtiden være bedre beskyttet mod hærværk samt udsving i temperatur og luftfugtighed.

Teleskopskenor_målning_1.jpgDet finske firma, John Berger, som har over 30 års erfaring med bygning af displays og udstillingssystemer, har stået for projektet.

Kravene til applikationen var, at maleriet skulle hænge sikkert og også kunne trækkes ud fra væggen for at blive serviceret af og til. Maleriet måler 2 m i bredden, 2,5 m i højden og har en vægt på 150 kg. For at kunne trække det tunge maleri ud fra væggen, var en stærk teleskopløsning påkrævet.Teleskopskenor_målning_2.jpg

De rette udtræksskinner blev fundet blandt Rollcos sortiment af Heavy Telescopic Rails. En slaglængde på 2,9 m blev muligt ved hjælp af skinner i hærdet materiale, og da skinnerne har en belastningskapacitet på over 800 kg er behovet mere end dækket.